Koningin Elizabeth steekt stokje voor gebruik naam ‘royal butler’

Vorsten

04-09-2020 12:26:12

Grant Harrold, de voormalig butler van prins Charles, heeft een zaak verloren over het gebruik van de naam The Royal Butler voor zijn eigen bedrijf. Dat meldt The Times. De 42-jarige Brit claimde dat hij de naam mocht blijven gebruiken na zijn ontslag in 2011, maar daar hebben advocaten van Queen Elizabeth een stokje voor gestoken.

Harrold wilde zelf butler- en etiquette-trainingen gaan geven onder de noemer The Royal Butler. Hij was van mening dat hij die naam mocht blijven gebruiken omdat dit volgens hem was afgesproken bij zijn vertrek en omdat het koninklijk huis daar geen bezwaar tegen zou hebben gemaakt.

Volgens advocaten van de Queen misleidt Harrold zijn cursisten echter omdat het lijkt alsof hij nu nog steeds ‘royal butler’ is. Ook lijkt het alsof de koningin toestemming zou hebben gegeven voor het blijven gebruiken van de naam, terwijl dat niet zo was. Alleen zij en de Cabinet Office mogen mensen of instanties toestemming geven om de term ‘royal’ te gebruiken.

De voormalig butler, die tussen 2005 en 2011 werkzaam was voor prins Charles, moet 2500 pond aan rechterlijke kosten betalen die het koninklijk huis voor deze zaak heeft gemaakt. Harrold wilde niet reageren op de uitspraak, maar zei wel dat hij ertegen in beroep wil gaan.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.