Koninklijke familie ontvangt wereldleiders op Buckingham Palace

ANP

2019-12-03 20:29:00

Koningin Elizabeth werd dinsdagavond bij de ontvangst van verschillende wereldleiders bijgestaan door meerdere leden van de Britse koninklijke familie. Onder meer prins Charles was samen met Camilla aanwezig bij de ontvangst, die plaatsvindt in het kader van de NAVO-top in Londen.

William is vanwege een reis naar Koeweit en Oman afwezig. Zijn vrouw Catherine is er daarentegen wel bij: zij werd voorafgaand aan de ontmoeting al bij het paleis gespot, gekleed in een groene jurk. Ook prins Edward, prinses Anne, de hertog en hertogin van Gloucester en prinses Alexandra zijn aanwezig, zo is te zien op foto’s van het evenement.

Harry en Meghan zijn afwezig: zij nemen zes weken vrijaf om rustig tijd te kunnen doorbrengen met hun familie. Ook de in opspraak geraakte prins Andrew is er niet bij. Hij legde zijn publieke taken neer na alle ophef rond zijn vriendschap met de controversiële Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein en het interview dat Andrew daarover gaf. Overigens is het niet bekend of Andrew er wel bij was geweest zonder alle ophef en als hij zijn taken niet had neergelegd.

Feestje

Ook premier Rutte is aanwezig in Londen. Na de receptie op het paleis gaat hij naar Downing Street, voor een informeel diner met de Britse premier Johnson, laat Rutte weten op Instagram.

De NAVO-top vindt plaats bij het zeventigjarig bestaan van de organisatie, maar een feestje is het voorlopig allerminst. Zo haalde de Amerikaanse president Donald Trump hard uit naar zijn Franse collega Emmanuel Macron. Die laatste noemde de NAVO eerder hersendood. Volgens Trump was dat een “zeer, zeer onbeschofte uitspraak”.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek