Kostuumontwerpster The Crown niet bezig met populariteit Diana

Vorsten

25-06-2020 20:25:58

Fans van The Crown kijken al maanden reikhalzend uit naar het vierde seizoen. De geliefde prinses Diana, gespeeld door Emma Corrin, maakt daarin namelijk haar opwachting. Voor kostuumontwerpster Amy Roberts zorgde de populariteit van de prinses niet voor druk om haar outfits extra goed te maken.

In de vierde reeks van The Crown is Diana al te zien vanaf 15-jarige leeftijd en later zijn ook haar relatie met prins Charles en hun huwelijk te zien. Ook haar kledingstijl maakt een ontwikkeling door. “Haar kleding verandert niet echt totdat ze bij het paleis komt. Wanneer ze verloofd is met Charles en naar Kensington Palace verhuist voor hun huwelijk verandert haar stijl”, vertelt Roberts aan Variety.

Haar stijl veranderde niet alleen doordat Diana meer geld had om aan kleding uit te geven. “Je ziet haar langzaam transformeren en wanneer het huwelijk barstjes begint op te lopen verandert ze visueel en aan het einde denk ik dat ze extern sterker is. Het is bijna alsof ze zichzelf in een wapenuitrusting kleedt terwijl ze extreem modebewust is geworden.”

Bij alle kijkers die groot fan zijn van de prinses stond Roberts niet zo stil. “We probeerden niet te veel te denken aan al die Diana-fans. Ik had het niet kunnen doen als ik daar te veel over nadacht. We moesten dapper zijn en gewoon ons werk doen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.