Prins William vond ouderschap overweldigend

Vorsten

24-05-2020 10:38:42

Het krijgen van kinderen riep bij prins William emoties op die hij voelde na de dood van zijn moeder. Dat zegt de hertog van Cambridge in gesprek met oud-voetballer Marvin Sordell in een nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid.

Volgens William kunnen traumatische gebeurtenissen, zoals het overlijden van een ouder op jonge leeftijd, invloed hebben op het ouderschap. De hertog, die drie kinderen heeft, geeft toe dat hij het soms “overweldigend” vond maar dat hij en zijn vrouw Catherine elkaar er doorheen sleepten.

“Het krijgen van kinderen vond ik echt levensveranderend”, zegt William. “Ik denk dat als je iets traumatisch hebt meegemaakt, zoals ik toen ik mijn moeder verloor, je emoties terugkeren omdat je in een heel andere levensfase zit. En er is niemand om je een beetje te helpen, ik vond dat soms overweldigend.”

De uitspraken maken onderdeel van een documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld. De film Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge richt zich op mannen die te maken hebben gehad met geestelijke gezondheidsproblemen en wordt donderdag uitgezonden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.