Prinses Anne wenst olympische atleten succes

Vorsten

2021-07-19 12:23:46

Prinses Anne heeft via Twitter de atleten van het Engelse team veel geluk toegewenst op de Olympische Spelen in Tokio. Die gaan komende vrijdag van start.

Hoewel Anne er zelf niet bij kan zijn, steunt ze het team vanuit huis “met trots”. “Ik en het hele land zullen voor jullie juichen”, schrijft ze in een verklaring. “Veel succes en ik kijk ernaar uit de prestaties in de herfst met jullie te vieren.”

De dochter van koningin Elizabeth is lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en is in die hoedanigheid al tientallen jaren betrokken bij de internationale sportorganisatie. Zelf heeft ze in 1976 deelgenomen aan de Spelen als ruiter. “Ik herinner me van mijn eigen olympische ervaring de verwachtingen en opwinding van het betreden van het olympische podium. Maar ook de enorme focus op wat je moet doen.”

Vanwege de coronapandemie zal het evenement er dit jaar anders zijn dan normaal. Toch drukt Anne de sporters op het hart er voluit van te genieten. “Dit zijn jullie Olympische Spelen. Het zal anders zijn maar voor jullie niet minder belangrijk. Geniet ervan en heb plezier.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana