Romantiek voor William en Kate

Vorsten

16-04-2016 15:04:00

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben genoten van hun bezoek aan de Taj Mahal. De Britse prins vond de laatste dag van zijn reis door India en Bhutan romantisch, vertelde William aan de gids die de rondleiding verzorgde.

“Ik feliciteerde ze alvast met hun huwelijksjubileum”, vertelde Rizwan Mohammed na afloop van het bezoek van William en Kate aan People. De hertog en hertogin van Cambridge zijn later deze maand vijf jaar getrouwd. “Ze waren verbaasd dat ik dat wist, maar ja, het internet. Vervolgens zei ze dat dit een perfect uitstapje was voor hun jubileum. Ze was er blij mee.”

William en Kate wilden volgens de gids, die al vijftien jaar mensen rondleidt bij de Taj Mahal, alles weten over het monument van de liefde. “Ze waren gefascineerd door het verhaal van de koning en koningin.” Shah Janah, de vijfde heerser van het Mongolrijk, liet de Taj Mahal tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die op het kraambed stierf.

Emotioneel

Kate werd volgens de gids ‘vrij emotioneel’ toen ze hoorde dat Mumtaz slechts 39 jaar was toen ze stierf. “Ze zei dat ze zo’n gebouw verdiende omdat de koning en koningin dolverliefd op elkaar waren”, vertelde Mohammed. Prins William moest lachen om die opmerking van zijn 34-jarige vrouw.

De hertog en hertogin begonnen hun bezoek met een fotosessie. De twee kropen op hetzelfde bankje als waar Williams moeder Diana 24 jaar geleden plaatsnam. De foto van Diana in haar eentje voor het monument van de liefde werd symbool van het stukgelopen huwelijk van Williams ouders. Volgens Hello! zaten William en Kate nog geen minuut op het ‘Diana-bankje’.

“Het is een prachtige plek, het ontwerp is verbluffend”, zei William tegen de aanwezige journalisten. “Het is geweldig om meer te leren over de romantiek van het gebouw en de werkelijk prachtige architectuur”, vulde Kate hem aan. Met het bezoek aan de Taj Mahal sloot het Britse paar zijn reis door Azië zaterdag af.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft