Tower of London weer open, poorten ceremonieel geopend

Vorsten

10-07-2020 16:56:50

Na zestien weken heeft de Tower of London vrijdag weer zijn deuren geopend. De toren ging op 19 maart dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het was de langste sluiting sinds de Tweede Wereldoorlog.

Op het Twitteraccount van de toren is een filmpje gedeeld waarin te zien is hoe tijdens een korte ceremonie de poort van het slot gaat en de ophaalbrug naar beneden wordt gehaald. “We zijn verheugd om weer open te zijn. We kunnen niet wachten om je weer te verwelkomen. En als een zelf gefinancierd goed doel hebben we je steun meer nodig dan ooit”, staat erbij.

In de toren liggen de Britse kroonjuwelen. Het gaat om een collectie van juwelen die nog steeds door koningin Elizabeth worden gedragen bij speciale gelegenheden. Ook is de kroon te zien die prins Charles droeg toen hij in 1969 werd geïnstalleerd als prins van Wales. De kroon is gemaakt van goud en platina en ingelegd met diamanten en smaragden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.