Vogue kroont Queen tot een van de meest invloedrijke vrouwen

Vorsten

07-08-2020 19:20:44

De Britse Vogue heeft koningin Elizabeth uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Britse vrouwen. De Queen heeft dan ook een plekje op de jaarlijkse Vogue 25, werd vrijdag bekend.

Elizabeth dankt haar plek vooral aan haar zichtbaarheid tijdens de coronacrisis. Volgens de redacteuren van het blad is de koningin een “bron van steun” voor het volk. Ook haar historische televisietoespraak van haar april wordt geprezen. Haar boodschap stelde een land gerust dat “worstelde met angst en rouw” tijdens de lockdown.

De grote ontbrekende op de lijst is Meghan. De echtgenote van prins Harry kon de voorgaande jaren rekenen op een plekje, maar wordt dit jaar niet genoemd. Een jaar geleden was Meghan nog gasthoofdredactrice van het tijdschrift. Die editie, die in september verscheen, was voor de Britse Vogue de bestverkochte van het decennium.

Emily Maitlis, bekend van het beroemde interview met prins Andrew, staat wel op de lijst. Ook Rihanna, actrice Florence Pugh, vaccinologe Sarah Gilbert en model Munroe Bergdorf behoren tot de Vogue 25.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.