William en Catherine naar Taj Mahal

Vorsten

06-02-2016 14:41:00

Bijna een kwart eeuw na het bezoek van zijn moeder Diana aan de Taj Mahal in Agra in India, worden prins William en echtgenote Catherine daar in april verwacht. De Times of India meldt dat Britse en Indiase officials de afgelopen dagen het eerste verkennende bezoek hebben verricht om de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen door te nemen.

Vorig jaar november, tijdens een visite van de Indiase premier Narendra Modi aan koningin Elizabeth, is de reis van William en Kate naar India en aansluitend Bhutan aangekondigd. Een precieze datum en gedetailleerd reisschema worden pas later vrijgegeven, maar de verwachting is dat het paar van 10 tot 17 april in India is.

De Taj Mahal, het grafmonument dat een Moghul-keizer liet bouwen voor zijn vrouw, behoort voor iedere reiziger naar India tot de hoogtepunten. Een bezoek van William en zijn vrouw krijgt echter extra betekenis vanwege de gebeurtenissen 24 jaar eerder, in februari 1992. Toen waren Williams ouders Charles en Diana ook in India.

De prinses ging toen alleen naar de Taj Mahal, en de foto van haar eenzaam en alleen op een bankje voor het monument gaf de boodschap af dat het huwelijk op de klippen was gelopen. Die indruk werd enkele dagen later in Jaipur nog eens benadrukt toen Diana haar hoofd demonstratief wegdraaide toen Charles haar een kus wilde geven.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft