William, Kate reizen door hertogdom Cornwall

Vorsten

2016-08-19 13:58:00

De Britse prins William en zijn echtgenote Catherine brengen op 1 en 2 september een bezoek aan Cornwall en de Scilly-eilanden. Dat maakte Kensington Palace vrijdag bekend.

William en Kate bekijken verschillende projecten van het hertogdom Cornwall. Het ‘Duchy of Cornwall’ omvat bijna 53.000 hectare grond verspreid over 23 Engelse graafschappen. Het omvat ook de Scilly-eilanden. Het hertogdom verschaft de prins van Wales inkomen. William wordt onder meer prins van Wales en hertog van Cornwall als zijn vader Charles de Britse troon bestijgt.

De prins en zijn vrouw beginnen hun bezoek in Truro, de enige stad in het graafschap Cornwall. Daar bezoeken ze onder meer een kathedraal, weet Majesty Magazine. Ook Newquay kan zich op gaan maken voor een bezoek van de hertog en hertogin van Cambridge.

Flora

Op vrijdag 2 september zijn William en Kate op de Scilly-eilanden, een groep van vijf bewoonde en zo’n 1400 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van Cornwall. Het echtpaar begint op het eiland St. Mary’s, waar ze onder meer een traditionele roeiclub bezoeken. Ook gaan ze langs bij een klein foodfestival.

Op Tresco krijgen William en Kate een rondleiding door Tresco Abbey Gardens, waar diverse subtropische planten te vinden zijn. Vervolgens reizen de hertog en hertogin door naar St. Martin’s. Ook daar bekijken ze de lokale flora. Het bezoek wordt afgesloten in het gemeenschapscentrum van het eiland. Volgens Kensington Palace kijken William en Kate uit naar hun reis.


Meer Verenigd Koninkrijk