Harry: George lijkt op een jonge Churchill

Vorsten

29-06-2014 10:15:00

SANTIAGO – De Britse prins Harry vindt dat zijn kleine neefje George op een jonge Winston Churchill lijkt. Dat vertelde hij volgens een presentatrice op de Chileense radio. De broer van prins William is daar momenteel op bezoek.

Het 11 maanden oude zoontje van William en Catherine groeit als kool en leert snel en dat is ook zijn oom opgevallen, liet dj Virginia Araya van radiostation Infinita weten aan US Weekly.

“Ik vroeg hem hoe George was. ‘Hij groeit op’, vertelde hij. ‘Hij kan al lopen en heeft grote, bolle wangen. Hij lijkt op een jonge Winston Churchill’.” Wellicht zal niet iedereen het grapje van Harry kunnen waarderen: de voormalige Britse premier was weliswaar een van de belangrijkste politici van de 20e eeuw, maar stond niet bepaald bekend om zijn knappe uiterlijk.

Chili

De zoon van prins Charles reist deze week door Brazilië en Chili. In de residentie van de Britse ambassadeur in de Chileense hoofdstad Santiago gaf hij vol enthousiasme een toespraak over dat Zuid-Amerikaanse land. “Chili heeft een fascinerende geschiedenis en een geweldige sociale en geografische verscheidenheid. Mijn vader en broer waren hier al geweest en hebben me veel geweldige verhalen verteld: het is dan ook niet verrassend dat ik het land graag eens wilde bezoeken”, legde Harry uit.

Zijn hoge verwachtingen zijn waargemaakt. “Ik ben erg dankbaar voor het warme welkom dat ik hier sinds mijn komst heb ervaren. Het is geweldig om zo’n sterke band tussen onze twee landen te zien.”

Meer Vorstenhuizen