Koning bij uitreiking Kindervredesprijs

Vorsten

2014-10-21 15:14:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is op 18 november aanwezig bij de uitreiking van de tiende Internationale Kindervredesprijs in de Ridderzaal in Den Haag. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De Kindervredesprijs wordt jaarlijks door kinderrechtenorganisatie KidsRights uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Vorig jaar ging de prijs naar de Pakistaanse Malala Yousafzai, die onlangs de Nobelprijs voor de Vrede won.

Het is gebruikelijk dat de Kindervredesprijs wordt uitgereikt door een winnaar van de Nobelprijs. Deze keer is het de beurt aan Desmond Tutu, beschermheer van KidsRights. De winnaar ontvangt een studiebeurs en een beeldje. Ook is een projectfonds van 100.000 euro verbonden aan de prijs.

Voor de Internationale Kindervredesprijs 2014 zijn de 17-jarige Alexey uit Rusland, de 13-jarige Andrew uit Ghana en de 18-jarige Neha uit de Verenigde Staten genomineerd. Alexey is het gezicht van de strijd tegen discriminatie van homoseksuele en transgenderjeugd. Andrew organiseerde acties voor Somalische kinderen die honger lijden. Neha zet zich in voor weeskinderen.


Meer Vorstenhuizen