Koningin Máxima opent Week van het geld

Vorsten

2014-02-18 16:59:00

DEN HAAG – Koningin Máxima opent maandag 10 maart de vierde editie van de Week van het geld. Dit doet ze in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum, kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag aan. Tijdens de Week van het geld leren kinderen van 4 tot en met 12 jaar hoe ze verstandig omgaan met geld.

Tijdens het openingsevenement in Hilversum vindt de finale plaats van de scholenwedstrijd De Gelduitdaging. Afgelopen najaar gingen kinderen uit groep 8 aan de slag met eigen projecten om geld te verdienen. Tijdens de finale presenteren de finalisten van de scholencompetitie hun aanpak en de resultaten van hun projecten waarna de jury de winnaar bekendmaakt. De vijf kanshebbers zijn Het Roessingh uit Enschede, de Leeuwarder Montessorischool, Montessorischool Veldhuizen uit Ede, de Kluinveenschool uit Wierden en basisschool Antonius uit Biest-Houtakker.

De Week van het geld vindt plaats van 10 tot en met 14 maart 2014. Gedurende vijf dagen organiseren ruim 90 organisaties in het hele land leerzame kinderactiviteiten. Onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven op scholen gastlessen en workshops. Daarnaast verschijnt de Week van het geldkrant.

De organisatie is in handen van het platform Wijzer in geldzaken. Koningin Máxima is erevoorzitter van dit platform. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.


Meer Vorstenhuizen