Koningspaar ontvangt prins Albert

Vorsten

03-06-2014 08:03:00

DEN HAAG – Prins Albert II van Monaco brengt dinsdag een officieel bezoek aan Nederland. Dinsdagochtend heeft de prins ontmoetingen met minister-president Rutte en de voorzitters van de Eerste- en Tweede Kamer, Ankie Broekers-Knol en Anouchka van Miltenburg.

In de middag is hij samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Grace Kelly; prinses en stijlicoon. De tentoonstelling op Paleis Het Loo toont kleding, foto’s, accessoires en filmbeelden van het leven van de voormalig Amerikaanse actrice en prinses van Monaco. In de avond dineert de prins met ons koningspaar in het Apeldoornse paleis.

Op woensdag heeft prins Albert II gesprekken met vertegenwoordigers van Boskalis, Van Oord en Philips.

Zilvermuseum

Prinses Beatrix wordt donderdag in Schoonhoven verwacht. Daar opent zij de tentoonstelling Koninklijke cadeaus in het vernieuwde Nederlands Zilvermuseum. De collectie gebruikszilver toont de Nederlandse eet- en leefcultuur van 1600 tot nu in uiteenlopende voorwerpen, technieken en stijlen.

Komende vrijdag zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte in Normandië aanwezig bij de herdenkingen van D-day, de geallieerde invasie 70 jaar geleden op 6 juni 1944. Ook minister Hennis-Plasschaert van Defensie woont de herdenkingsbijeenkomsten bij.

Medisch centrum

Ook op vrijdag opent prinses Margriet het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Dat is een topklinisch opleidingsziekenhuis waar opleiden, innoveren en onderzoek centraal staan.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord