Aantal kijkers Oranjeconcert The Streamers passeert 2,4 miljoen

Vorsten

2021-04-27 21:58:17

Het aantal kijkers naar het Oranjeconcert van gelegenheidsformatie The Streamers passeerde dinsdagavond rond 21.30 uur de 2,4 miljoen kijkers. Volgens de organisatie is het daarmee het meest bekeken streaming-event ooit in Nederland.

De kijkers logden dinsdag niet alleen in vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen. Bij aanvang van het concert, tegen 20.30 uur, keken er 2 miljoen mensen. Maar geïnteresseerden konden ook tijdens het optreden van de bekende zangers nog kaartjes aanvragen.

Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde. Het eerste lied dat live op de binnenplaats werd gezongen was Alles is liefde, de titelsong van de gelijknamige hitkomedie uit 2007.

Daarna volgde een bonte medley van allerhande covers, originele Nederlandse songs en klassiekers. Naarmate de avond vorderde, klaagden wel steeds meer mensen online dat de connectie met de stream begon te haperen.


Meer Nederland