Ambassadeurs weer in een koets naar de koning

Vorsten

31-05-2021 15:43:36

Koning Willem-Alexander ontvangt woensdagochtend de ambassadeurs van Nigeria, Bosnië en Herzegovina en Noord-Macedonië op Paleis Noordeinde. Zij zullen dan hun geloofsbrieven aan de koning overhandigen en komen voor het eerst in maanden weer aan in een koets. De coronamaatregelen worden in acht genomen, laat de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten.

Ambassadeurs kwamen vanwege de coronaregels al enige tijd alleen met een hofauto om geloofsbrieven aan te bieden. Ook het militair ceremonieel bij het paleis, met het spelen van de volksliederen van de ambassadeurs en een inspectie van de erewacht, is nu weer terug. Dit ceremonieel was de afgelopen maanden ook geschrapt.

Eerder deze maand kreeg Willem-Alexander geloofsbrieven voor het eerst digitaal overhandigd. Door middel van videogesprekken werden de ambassadeurs van Mauritius, Haïti, Lesotho en Singapore digitaal door de vorst ‘ontvangen’. De landen hebben namelijk geen ambassade in Nederland en resideren in Brussel. Omdat niet noodzakelijk reizen vanwege het coronavirus wordt afgeraden; was gekozen voor een digitale plechtigheid.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel