Beatrix heeft wisselende tafelgasten

Vorsten

2015-02-08 21:46:00

BERLIJN – Prinses Beatrix heeft zondag in Berlijn een bijzondere avond met vrienden, familie, studenten, professoren en beroemdheden en bekenden. De prinses is eregast bij een diner van het trilaterale studiecentrum voor Europese Studies, dat wordt gehouden in het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aan tafel met de prinses zaten in wisselende samenstelling onder meer de wereldberoemde tenor Placido Domingo, dirigent en pianist Daniel Barenboim, de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken, Christina Rau, weduwe van de Duitse bondspresident Johannes Rau, en IOC-voorzitter Thomas Bach. Verbindende schakel was Avi Primor, een familievriend en voormalig Israëlisch ambassadeur in Duitsland.

Onder de paar honderd genodigden waren deelnemers aan het studieprogramma, dat Israëli’s, Jordaniërs en Palestijnen voor studie bijeenbrengt in Düsseldorf. Primor en de Jordaanse prins Hassan zijn aanjagers van het door Duitsland financieel ondersteunde studiecentrum dat de jongeren niet alleen meer leert over Europa, maar ook nader tot elkaar brengt.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt