Beatrix hoort over uitbreidingsplannen haven Saba

Vorsten

2019-12-13 07:06:07

Prinses Beatrix heeft donderdagmorgen met veel belangstelling geluisterd naar de plannen voor de aanleg van een nieuwe, orkaanbestendige haven op Saba. Dat deed ze bij een bezoek aan Fort Bay, de huidige vissershaven.

Beatrix kreeg de plannen te zien en beloofde haar zoon koning Willem-Alexander, die de haven in 2017 bezocht, aan te sporen de nieuwe haven te komen openen. Dat duurt overigens nog wel even, want vooralsnog bestaat de haven alleen op papier.

Beatrix nam ruim de tijd voor een bezoek aan het haventje, net onder de hoofdplaats The Bottom, waarvan ze in de ruim zestig jaar dat ze in het Caribische deel van het koninkrijk komt, de ontwikkeling nauwgezet heeft gevolgd. Ook kreeg ze tekst en uitleg van vissers over de visstand rond Saba, en het duurzaam bevissen van de Caribische zee. Een aangeboden kreeft nam ze niet aan. “Die houd ik niet vast”, lachte ze naar de visser.

Na het havenbezoek was het tijd voor een uitgebreide lunch in hotel-restaurant Queens Garden, de vaste koninklijke pleisterplaats op Saba.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland