Beatrix op stap met schoondochter Mabel

Vorsten

2016-03-16 07:29:00

De prinsessen Beatrix en Mabel gaan woensdag samen op pad. De dames wonen in Delft de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs bij.

De prijs voor de ingenieur die zich onderscheidt in innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact draagt sinds 2015 de naam van prins Friso. Ook vorig jaar waren Beatrix en Mabel aanwezig bij de uitreiking van de onderscheiding.

Ook koningin Máxima en prinses Margriet hebben woensdag verplichtingen. De koningin opent ’s ochtends in de Hermitage Amsterdam het Outsider Art Museum. Daar is onconventioneel werk te zien van kunstenaars die actief zijn buiten het professionele circuit. Een aantal van hen heeft een verstandelijke beperking of een psychiatrische achtergrond.

Prinses Margriet is woensdagmiddag in Rotterdam bij de opening van een internationaal congres over de pychosociale aspecten van aangeboren hartafwijkingen. Aan het congres van de werkgroep ‘Psychosociale zorg van foetus tot volwassene’ van de Europese Vereniging van Kindercardiologie (AEPC) nemen psychologen, (kinder-)cardiologen, (kinder-)artsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden, pedagogisch medewerkers en vertegenwoordigers van Europese patiëntenverenigingen deel.


Meer Nederland