Bevrijdingsfeest Wageningen gaat niet door

Vorsten

2020-03-23 21:32:13

Het Bevrijdingsdefilé op 5 mei in Wageningen gaat vanwege nieuwe maatregelen tegen het coronavirus niet door. Ook de nationale herdenking van de capitulatie van de Duitsers in Wageningen is geschrapt, net als alle andere activiteiten om 75 jaar vrijheid te vieren.

Op 5 mei zouden hoge regeringsvertegenwoordigers uit de voormalige geallieerde landen en Duitsland en leden van het koningshuis in Wageningen aanwezig zijn. Mr. Pieter van Vollenhoven is bijna ieder jaar bij. Vorig jaar liet de echtgenoot van prinses Margriet via Twitter weten dat hij het een feest vond om weer in Wageningen te mogen zijn.

Het organiserende comité Wageningen45 hield al rekening met een noodzakelijke, alternatieve invulling voor de traditionele, nationale feestelijkheden vanwege coronamaatregelen, maar nu valt alles in het water, aldus bestuursvoorzitter Toon van Asseldonk van Wageningen45. De organisatie bekijkt samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei of onderdelen van het programma via internet bij de mensen thuis kunnen worden gebracht.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.