Bijna vakantie voor Willem-Alexander

Vorsten

15-12-2014 05:46:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander heeft nog twee openbare taken in zijn agenda staan voordat de kerstvakantie begint. De koning brengt met zijn gezin de feestdagen door in Argentinië, het geboorteland van koningin Máxima.

Maandag woont de koning in de Meervaart in Amsterdam nog het Koninkrijksconcert bij. Dit concert wordt sinds 2004 elk jaar georganiseerd in een gemeente met een groot aantal bewoners uit het Caribisch deel van het koninkrijk. Vorig jaar was het Koninkrijksconcert in het Circustheater in Scheveningen, en kwam ook koningin Máxima mee.

Dinsdag is Willem-Alexander bij het European Space Agency (ESA) in Noordwijk, waar het European Space Research And Technology Centre is gevestigd. Hier wordt, net als in andere internationale vestigingen van ESA, gevierd dat er 50 jaar Europese samenwerking in de ruimte is.

Fans van het Koninklijk Huis hebben nog twee momenten om naar uit te kijken tijdens de kerstvakantie. Op 22 december is er in Argentinië een fotosessie voor de pers gepland met de koning en koningin en de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane. Op 25 december is de koning op televisie met zijn jaarlijkse kersttoespraak. Dit jaar zal de toespraak voor het eerst ook op commerciële zenders te zien zijn.

Meer Nederland