Buurtbewoners Zuilen verrast met onverwachts bezoek koning

Vorsten

28-09-2019 12:20:00

Bewoners van de Utrechtse wijk Zuilen werden zaterdagmiddag verrast met een bezoek van koning Willem-Alexander. Tijdens de 14e Burendag kwam hij onverwachts langs bij een buurtfeest in de wijk.

Buurtbewoonster Wil Veldkamp vond het fijn om de koning te zien. “Ik woon hier al 65 jaar en het is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis langskomt. Ik ben blij hem te zien.” Het buurtfeest is volgens haar essentieel. “Mensen komen hier moeilijk samen.” Ook Saida Ayachi, die zich al tientallen jaren inzet voor de wijk, kijkt terug op een bijzondere ontmoeting. “Zijn bezoek is een mooie waardering voor onze inzet. Dit geeft ons de kracht en de moed om weer door te gaan.”

“In deze buurt is heel veel armoede. Dan helpt zo’n Burendag, zodat ze een leuk feest kunnen hebben”, zei actief buurtbewoner Paulina de Greef. Voor haar komt het bezoek als een complete, aangename verrassing. Zij mocht de koning haar bevlogen verhaal over de wijk doen en kon het niet laten ook wat over zijn baard te zeggen. “Mag ik u een complimentje geven? Voor uw baard. Het staat u goed.”

Burendag wordt op bijna 6000 plaatsen in Nederland gevierd. Het jaarlijks terugkerende feest in september heeft tot doel omwonenden met elkaar in contact te brengen, want dat bevordert volgens de organisatoren een leukere, socialere en veiligere buurt.

Meer Nederland