Eerste digitale optreden voor prinses Beatrix

Vorsten

2021-03-01 12:19:47

Prinses Beatrix legt later deze maand haar eerste digitale ‘bezoek’ af sinds het begin van de coronacrisis. Op 17 maart is ze samen met prinses Mabel virtueel aanwezig bij de uitreiking van Prins Friso Ingenieursprijs. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

De prijsuitreiking was vorig jaar de laatste keer dat Beatrix in het openbaar optrad voor het begin van de crisis. Toen afgelopen zomer de maatregelen minder streng werden, liet de prinses zich weer zien, maar het aantal optredens bleef beperkt. Anders dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden bijvoorbeeld geen digitale gesprekken gevoerd.

Wel liet Beatrix zich eerder al op Koningsdag via een videoverbinding zien. Ze deed toen vanuit kasteel Drakensteyn online mee aan de nationale toost ter ere van de 53e verjaardag van haar zoon koning Willem-Alexander.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek