Prins Jaime is blij met gezinsleven

Vorsten

14-04-2014 10:53:00

AMSTERDAM – Prins Jaime de Bourbon de Parme vindt het fantastisch om nu getrouwd te zijn. ”Een vaste relatie is fantastisch, deze vrouw ook, en ons kind … Het ontstaan en de geboorte van een kind zijn zo bijzonder. Het ontstaan van het leven is het meest tastbare wonder dat er is”, vertelt prins Jaime in het Nederlands Dagblad.

De zoon van prins wilde graag vader worden, maar eerst ‘het leven vol pakken’. Jaime: ”Ik ben zo blij dat ik eerst tijd had om naar oorlogsgebieden te gaan en veel te riskeren, zonder dat ik al verantwoordelijk was voor een gezin”, vertelt hij. ”Ik was nu pas rijp voor een vaste relatie. Daarom kon ik Viktória ook ontmoeten en leren kennen en samen een leven opbouwen. Ik hoef nu niet meer per sé naar oorlogsgebieden. Al deins ik er niet voor terug.”

Jaime en Viktória trouwden in oktober vorig jaar. Op 21 februari werd hun dochtertje Zita Clara geboren. In de krant vertelt Jaime hoe ze elkaar in de trein naar Parijs ontmoetten toen hij op weg was naar zijn tantes. ”Toen zaten we drie uur met elkaar te kletsen; een paar weken daarna hebben we afgesproken”, vertelt hij. ”Het is wel prachtig hoe het geluk soms hangt aan een miniem moment. Had een van ons ietsje later geboekt, dan hadden we elkaar misschien niet ontmoet.”‘

De tweelingbroer van prinses Margarita verhuist komende zomer met zijn gezin naar Rome. Hij wordt de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel