Prinses Amalia Concert omgedoopt tot Prinses van Oranje Concert

Vorsten

2013-12-04 15:14:00

Ook op de tiende verjaardag van prinses Amalia verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine het Prinses Amalia Concert. Dat doen ze dit jaar voor de zevende keer. Maar sinds de troonswisseling van 30 april spreken we voortaan over het Prinses van Oranje Concert.

Het concert zal zoals altijd plaatsvinden op vrijdag 6 december in de Gotische Zaal van de Raad van State tegenover Paleis Noordeinde in Den Haag. Bij het concert zijn 50 leerlingen aanwezig van de basisschool Prinses Catharina Amalia uit Den Haag. Het concert wordt doorgaans bijgewoond door vertegenwoordigers van het Hof van Zijne Majesteit de Koning, vertegenwoordigers van het Internationaal Gerechtshof en ambassadeurs van lidstaten van de Europese Unie.

Op zaterdag 7 december viert de prinses haar echte verjaardag.

Piet Hein Donner, vice-president van de Raad van State, hield verleden jaar een toespraak voorafgaand aan het concert. ‘Het is heel goed om de verjaardag van Prinses Amalia hier bij de Raad van State in de Gotische zaal met een concert te gedenken. Deze zaal werd gebouwd door de opa van de oma van de oma van de prinses, door haar bet-bet-bet overgrootvader. Dat schept een band. Maar belangrijker nog is de band van de Raad van State met de familie van de prinses. Met uitzondering van veertig jaar (1707-1747) hebben haar ouders en voorouders zitting gehad in de Raad van State. Zelf zal zij, als alles goed gaat, over negen jaar lid worden van de die Raad en als Koningin zal zij daar later voorzitter van zijn. Zij is dit jaar precies halverwege de weg naar haar constitutionele meerderjarigheid.’ De hele toespraak is hier te lezen: http://www.raadvanstate.nl/publicaties/toespraken/tekst-toespraak.html?id=605&summary_only=&category_id=13


Meer Nederland