Koning bezoekt jubilerend Brabants Dagblad

Vorsten

2021-07-02 16:57:17

Het Brabants Dagblad bestaat in juli 250 jaar en ter gelegenheid van dat jubileum krijgt de krant koninklijk bezoek. Dinsdag 13 juli gaat koning Willem-Alexander langs bij de redactie in Den Bosch, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend.

Tijdens het werkbezoek hoort de koning over recente ontwikkelingen bij de krant en de positie in de regio. Daarna staan gesprekken met een enkele verslaggevers, fotografen, een onderzoeksjournalist en een vertegenwoordiger van de politie op de planning. Daarin zal onder meer aandacht zijn voor de toenemende agressie waar journalisten in hun dagelijks werk mee te maken hebben en de risico’s en dilemma’s die er zijn voor verslaggeving op locatie.

Na een rondje over de redactievloer staat het thema diversiteit bij de krant op de agenda. Willem-Alexander spreekt daarover met medewerkers en de vrouwelijke redactiechef van de edities Tilburg en De Langstraat. Als afsluiting komt een aantal lezers langs om te vertellen wat de krant voor hen en de regio betekent.

Het huidige Brabants Dagblad komt voort uit de op 2 juli 1771 opgerichte ‘s-Hertogenbossche Dinsdagse en Vrijdagse Courant en telt zes edities.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana