Koning bij opening kunstdepot Boijmans Van Beuningen

Vorsten

13-10-2021 23:22:37

Koning Willem-Alexander opent volgende maand het nieuwe depot van het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het depot is het eerste kunstdepot dat toegankelijk zal zijn voor publiek.

Museum Boijmans Van Beuningen is momenteel gesloten vanwege een grootschalige renovatie en vernieuwing en zal pas in 2028 weer openen. Ook de depots onder het museum bleken onveilig, vol en gedateerd. De collectie, die vanwege de verbouwing al tijdelijk was ondergebracht in verschillende externe depots, kon dus niet terug naar de bestaande depots. De oplossing kwam met het nieuwe, externe depot. Daar kunnen bezoekers straks voor het eerst grote delen van de collectie zien en ook wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van grote kunstcollecties.

Als de koning het depot heeft geopend, krijgt hij een rondleiding langs onder meer de houtwerkplaats, het schilderijendepot, een restauratieatelier, studiezalen en een particuliere collectie. Ook praat hij met medewerkers van Boijmans Van Beuningen, de architecten van het gebouw en met overige gebruikers van het pand.


Meer Nederland