Koning gebruikt Paleis Huis ten Bosch nu echt

Vorsten

2019-06-20 18:40:00

Met het bezoek van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Paleis Huis ten Bosch officieel in gebruik genomen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvingen hem donderdagmiddag.

Het Koninklijk Paar bedankte via de staatssecretaris het werk van het Rijksvastgoedbedrijf, de ondernemers en alle anderen die betrokken waren bij de renovatie van het paleis. Bij de renovatie, die in 2014 is gestart, zijn uiteindelijk het dak en de bordestrap vervangen en onder meer de historische stucplafonds en de gevel gerenoveerd. Daarnaast zijn asbest en houtrot verwijderd en technische installaties vernieuwd. Het was ruim dertig jaar geleden dat Paleis Huis ten Bosch voor het laatst grondig was gerenoveerd, vlak voordat de toenmalige koningin Beatrix haar intrek nam.

Begin 2019 verhuisde koning Willem-Alexander en zijn gezin naar Paleis Huis ten Bosch. Na alle werkzaamheden kunnen de koning en koningin Huis ten Bosch vanaf deze zomer weer gebruiken voor het ontvangen van gasten tijdens officiële gelegenheden.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt