Interview met koning in Deens blad

Vorsten

2015-03-11 21:47:00

KOPENHAGEN – Het Deense weekblad Billed Bladet pakt donderdag uit met een groot interview met koning Willem-Alexander. Dat kondigt het blad woensdag alvast aan op de eigen website. Het gesprek vond vorige week plaats op paleis Noordeinde ter gelegenheid van het staatsbezoek dat Willem-Alexander met Máxima volgende week brengt aan Denemarken.

Volgens redacteur Trine Larsen was het een zeer persoonlijk gesprek, waarbij de koning onder meer sprak over zijn bijzondere relatie met de Deense koningin Margrethe, zijn peettante. Op haar beurt had Margrethe vorige maand al lovend gesproken over haar petekind. De band tussen de twee maakt het staatsbezoek ook zo speciaal, aldus de vorstin.

Koning Willem-Alexander heeft drie Deense verslaggevers te woord gestaan. Bij zijn eerdere staatsbezoeken ontving hij ook journalisten uit het te bezoeken land om te vertellen over zijn verwachtingen van het staatsbezoek. Koningin Beatrix hield zulke gesprekken nooit, de Scandinavische vorsten deden het al langer en het Nederlandse hof heeft het gebruik nu overgenomen.


Meer Nederland