Willem-Alexander ontvangt geloofsbrieven

Vorsten

2014-12-16 17:55:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander ontvangt woensdag op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeur van Peru, Carlos Herrera Rodríquez, en de ambassadeur van Oost-Timor, Joaquim Antonio Maria Lopes da Fonseca. Dat maakte de RVD dinsdag bekend. De ambassadeurs overhandigen hun geloofsbrieven aan de koning.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de koning. De koning stelt aan iedere ambassadeur een galarijtuig ter beschikking. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 13 Infanteriebataljon. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.


Meer Nederland