Koning opent Nationaal Museum Sophiahof

Vorsten

2019-05-21 14:38:00

Koning Willem-Alexander opent donderdag 27 juni het ‘Nationaal Museum Sophiahof – van Indië tot nu’ in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

Het nieuwe museum staat in het teken van het gedeelde verleden en heden van Nederland en voormalig Nederlands-Indië. De geschiedenis en cultuur van de Indische en Molukse gemeenschappen in Nederland staan hierbij centraal. De koning opent het gebouw samen met vertegenwoordigers van de vijf betrokken organisaties: het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Moluks Historisch Museum, het Indisch Platform, Stichting Pelita en Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945.

Vanwege de opening is een cultureel programma over identiteit en herinnering opgezet. Willem-Alexander praat hier met medewerkers en verschillende genodigden met een Nederlands-Indische achtergrond. Ook bezoekt hij de tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid, de vele gezichten van verzet’ over het verzet tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Indië en Nederland.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt