Koning opent nieuw drijvend kantoorgebouw in Rotterdam

Vorsten

26-08-2021 15:38:12

Koning Willem-Alexander opent op maandag 6 september het Floating Office Rotterdam van het Global Center on Adaptation (GCA), maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend. Het nieuwe hoofdkantoor ligt afgemeerd in de Rijnhaven.

Het Floating Office Rotterdam van de klimaatadviesorganisatie is een volledig energieneutraal en zelfvoorzienend drijvend kantoor. De energie wordt voorzien door middel van zonnepanelen en het gebouw wordt met water uit de Rijnhaven gekoeld. Er is voor de bouw van het pand uitsluitend gebruik gemaakt van hernieuwbaar en recyclebaar materiaal.

Tijdens de opening zijn er diverse toespraken van betrokkenen, waaronder GCA-voorzitter Ban Ki-moon. Ook Kristalina Georgieva, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds en minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat houden een toespraak. De koning opent het kantoor en krijgt daarna een rondleiding van de CEO van het bedrijf. Ook spreekt Willem-Alexander met mensen die betrokken waren bij het ontwerp en de bouw van het drijvende gebouw.

Het GCA ondersteunt diverse instellingen met kennis, advies en financiering op het gebied van klimaatverandering. De organisatie brengt lokale en nationale overheden en internationale organisatie samen om te werken aan innovatieve oplossingen voor een klimaatbestendige toekomst.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.