Koningin Máxima draagt jurk van modehuis Natan

Vorsten

21-09-2021 13:46:51

Koningin Máxima draagt tijdens de activiteiten op Prinsjesdag een jurk van het modehuis Natan, meldt modejournalist Josine Droogendijk met een foto van het exemplaar op Twitter. Over de jurk heen draagt Máxima roodkleurige handschoenen, een hoed en een top.

Vorig jaar droeg de koningin tijdens de toen ook vanwege corona versoberde Prinsjesdag een jurk die ze al eens eerder droeg. Toen had ze een donkergele gelaagde japon van Claes Iversen aan. Dat exemplaar droeg ze al eens tijdens het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar in 2018. In 2019 koos Máxima voor een andere favoriet: Jan Taminiau. Eerder droeg ze ook Valentino en Natan. Ook in 2016 trok de koningin op de derde dinsdag van september een ontwerp van Iversen aan. Voor Máxima is het overigens niets nieuws om een oud ontwerp te hergebruiken. De koningin deed dit al meerdere keren. Zo droeg ze de hoed die ze dinsdag op heeft ook al eerder.

Prinses Laurentien draagt een grijs met gouden japon van Hardies Couture Den Haag. De jurk heeft een zwart bloemenpatroon.

Vanwege de coronamaatregelen is Prinsjesdag dit jaar, net als vorig jaar, redelijk sober. Zo wordt de troonrede niet voorgelezen in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk. Ook rijdt het koningspaar niet in een koets door de stad, maar in een auto.


Meer Nederland