Koningin Máxima naar SchuldHulpMaatje

Vorsten

2016-01-18 10:27:00

LEIDEN – Koningin Máxima brengt volgende maand op 17 februari een bezoek aan SchuldHulpMaatje Nederland in Leiden. Máxima woont een deel bij van de viering van het vijfjarig bestaan van de vereniging die mensen uit de financiële problemen helpt. Dit kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst maandag aan.

De maatjes zijn professioneel getrainde vrijwilligers die mensen begeleiden bij schulden en nazorg na een schuldhulpverleningstraject bieden. De vrijwilligers werken nauw samen met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties. Twee jaar geleden bezocht koning Willem-Alexander het vrijwilligersprogramma in Maasland.

SchuldHulpMaatje Nederland is in 2010 opgericht door de landelijke kerken in Nederland als antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. De vrijwilligersorganisatie is inmiddels in tachtig plaatsen in Nederland actief. Máxima bezoekt de lustrumviering mede als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Zo vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.


Meer Nederland