Koningin Máxima opent borstkankermaand

Vorsten

17-09-2020 10:24:48

Koningin Máxima opent op 1 oktober in World Forum The Hague de jaarlijkse borstkankermaand, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend. Zij doet dit tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Op de bijeenkomst zal Máxima de borstkankermaand officieel openen door het boek ‘Alles over borstkanker’ in ontvangst te nemen. De koningin zal daar ook spreken over late gevolgen van borstkanker, over vroege opsporing en over erfelijke/familiaire aanleg met mensen die hier zelf ervaring mee hebben. Verder praat ze met enkele vrijwilligers van BVN over hun inzet en betrokkenheid.

Tijdens de borstkankermaand wordt ieder jaar in oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte. Dit jaar is het thema ‘Borstkanker heb je niet alleen’, met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.