Koningin Máxima ziet hoe zorg digitaliseert bij OLVG in Amsterdam

Vorsten

26-05-2020 15:41:42

2020-05-26 16:04:16 AMSTERDAM - Koningin Maxima tijdens een werkbezoek aan het stadsziekenhuis OLVG in Amsterdam, in het kader van de digitale transformatie die de ziekenhuiszorg ondergaat in tijden van corona. Door de uitbraak van COVID-19 heeft OLVG ingezet op verdere digitalisering van de zorg om patienten en hun naasten zo goed mogelijk op afstand te kunnen ondersteunen. ANP POOL ROYAL IMAGES PATRICK VAN KATWIJK

Koningin Máxima is dinsdagmiddag op werkbezoek gegaan bij het OLVG, het stadsziekenhuis van Amsterdam. Dat deed de koningin in het kader van de digitale transformatie van de ziekenhuiszorg tijdens de coronacrisis.

Máxima sprak in het medisch regiecentrum met zorgpersoneel. Zo gaven artsen en verpleegkundigen uitleg over de werkzaamheden die zij uitvoeren tijdens de coronacrisis. Het OLVG maakt gebruik van een app, De Corona Check, waarmee dagelijks gezondheidsgegevens kunnen worden doorgegeven via een smartphone of tablet. Zodra er klachten opspelen die kunnen wijzen op coronavirus, wordt door een zorgverlener telefonisch contact opgenomen. Verschillende patiënten die gebruik maken van de app waren aanwezig bij het werkbezoek om hun ervaringen te delen. De koningin werd bijgepraat over hoe de app landelijk is opgeschaald in een korte tijd, met hulp van partnerziekenhuizen en huisartsen.

Een demonstratie van de ‘DigiPoli’ cardiologie werd getoond aan de koningin. Via een app kunnen patiënten van het OLVG zelf hartklachten bijhouden en vragen stellen. Ook kunnen ze contact opnemen met het medisch team via de app, en kunnen er afspraken worden gemaakt.

De koning en koningin bekommeren zich veel om de gevolgen van de corona-uitbraak. Het koninklijke paar gaat op werkbezoek wanneer mogelijk, en telefoneert vaak met verschillende sectoren. De koningin sprak dinsdagochtend ook bij een onlineplatformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken. Daarbij zei de koningin dat de coronacrisis geen armoedecrisis moest worden. “Covid-19 begon als een crisis in de zorg. Maar al heel snel zagen we een impact die heel veel groter is. Het is ook een sociale en economische crisis. De gevolgen zijn voor hele grote groepen voelbaar”.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.