Koningin Máxima zonder Willem-Alexander in VS aangekomen

Vorsten

06-09-2022 03:42:04

Koningin Máxima is op het vliegveld van San Francisco geland voor haar werkbezoek aan de Verenigde Staten. Eigenlijk zou koning Willem-Alexander ook meegaan naar Californië en Texas, maar vanwege een longontsteking mag hij niet vliegen. Op medisch advies heeft hij de reis daarom donderdag afgezegd.

Het maken van een vliegreis zou het volledige herstel van de longontsteking in de weg kunnen staan, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. De reis duurt tot en met 9 september.

Op maandag (lokale tijd) ontmoet de koningin de burgemeester van San Francisco. Daarna bezoekt ze onder meer de buurt The Castro met mensen die zich inzetten voor gelijke rechten voor lhbti’ers en geeft ze ’s avonds een toespraak tijdens een netwerkreceptie in het stadhuis van San Francisco.

De koningin gaat samen met een aantal ministers naar de Verenigde Staten. Minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, minister Wever van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkelingen van Aruba, minister Oduber van Volksgezondheid en Toerisme van Aruba en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat gaan mee.

Meer Nederland