Koningspaar op staatsbezoek in Denemarken

Vorsten

17-03-2015 07:05:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen dinsdag aan hun staatsbezoek aan Denemarken. Het koningspaar is tot en met donderdag in het Scandinavische land.

Willem-Alexander en Máxima zijn op uitnodiging van de Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik in Denemarken. Het koningspaar wordt tijdens het bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die maandag nog in Japan samen met prinses Margriet twee gebieden bezocht die in 2011 getroffen werden door de tsunami.

Margriet is nog steeds in Japan. De prinses woont daar het Third United Nations World Conference on Disaster Risk Reduction bij. De conferentie, die erop gericht is de risico’s op natuurrampen te verminderen, duurt nog tot en met woensdag.

Beatrix en Mabel blijven deze week wel in eigen land. De twee prinsessen zijn woensdag in Enschede. Op de Universiteit Twente wonen ze de uitreiking bij van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs.

Meer Nederland