Koningspaar sluit streekbezoek af in Emmen

Vorsten

2015-02-17 17:48:00

EMMEN – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag hun streekbezoek aan de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe afgesloten in Emmen. Het koningspaar bezocht daar een hogeschool.

Bij Stenden Hogeschool kregen Willem-Alexander en Máxima te horen welke rol het hoger beroepsonderwijs speelt in de sociaaleconomische ontwikkeling van Oost-Drenthe. De school speelt met het onderwijsaanbod in op regionale behoeftes, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, duurzame logistiek en handel.

Het koningspaar sprak onder anderen met leerlingen van een basisschool, het middelbaar onderwijs en pabo-studenten over activiteiten om de belangstelling voor techniek in het onderwijs te stimuleren. Ook kregen Willem-Alexander en Máxima uitleg van studenten over de ontwikkeling van biocomposiet, een vezelversterkte kunststof, door middel van praktijkvoorbeelden.

Voor het bezoek in Emmen waren de koning en koningin nog even in Emmer-Compascuum. Het koningspaar werd in een multifunctioneel centrum ontvangen door de commissaris van de Koning in Drenthe en de burgemeester van Emmen. Het centrum is een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp en omstreken.


Meer Nederland