Koninklijke bezoeken in Utrecht

Vorsten

07-12-2014 10:00:00

DEN HAAG – Utrecht verwelkomt maandag meerdere koninklijke gasten. Prinses Laurentien is overdag bij het congres Quality Time! van Expertisecentrum handicap + studie en in de avond viert Pieter van Vollenhoven zijn verjaardag in het Beatrix Theater.

Laurentien spreekt in het Cursus- en Vergadercentrum Domstad over de stand van zaken rond studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs. Dat blijkt uit de openbare agenda van het Koninklijk Huis.

Laurentien is beschermvrouwe van het expertisecentrum, dat hogescholen en universiteiten ondersteunt bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking zoals dyslexie of AD(H)D. Het congres is bedoeld om onderwijsinstellingen te helpen het beleid in de praktijk te brengen.

In de avond viert Van Vollenhoven zijn 75e verjaardag samen met het door hem opgerichte Fonds Slachtofferhulp. De organisatie die slachtoffers van misdrijven, ongevallen en rampen bijstaat, bestaat 25 jaar. In samenspraak met de man van prinses Margriet is een muzikaal programma voorbereid.

Meer Nederland