Koninklijke skiërs goed voor Lech

Vorsten

2015-02-23 11:37:00

LECH – Hermann Fercher was maandagmorgen even de gelukkigste man van Lech. De directeur van Lech Zürs Tourismus keek stralend toe hoe in Oberlech de internationale media opnamen maakten van zijn trouwste gasten, de Oranjes.

“Super”, aldus Fercher die net de voordelen van zijn chique skioord voor het voetlicht had gebracht voor televisieploegen uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland. “Het is een heel goed jaar”, blikte hij alvast terug op het skiseizoen waarbij de bezettingsgraad in de familievakantieplaats weer hoog lag.

De jaarlijkse aanwezigheid van de Nederlandse koninklijke familie draagt bij aan de bekendheid van Lech, waar overigens ook de Jordaanse koning Abdullah regelmatig de lange latten onderbindt. Het komt in berichtgeving over Lech steeds weer terug. De Oranjes komen er dan ook al 55 jaar.

Economie steunen

“Dat is belangrijk ja”, gaf Fercher eerder toe aan het Oostenrijkse persbureau APA. In Oostenrijkse kranten was mede daarom al de suggestie gedaan de Oranjes ook naar andere, minder goed renderende skiplaatsen te sturen om de lokale economie een steuntje te geven.

De trouw van de koninklijke familie aan Lech wordt ook beloond met discretie en privacy, en het fotomoment helpt daarbij nog als ruilmiddel ten opzichte van de media.


Meer Nederland