Lintjes worden in juli alsnog uitgereikt

Vorsten

05-06-2020 13:36:16

De koninklijke onderscheidingen die koning Willem-Alexander ter gelegenheid van Koningsdag heeft toegekend, worden op vrijdag 3 juli alsnog uitgereikt. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden. In april kon de gebruikelijke uitreiking niet doorgaan vanwege de coronacrisis en de daarom ingestelde beperkende maatregelen.

Van opspelden en handen schudden kan ook nu nog geen sprake zijn, maar de burgemeesters kunnen de gedecoreerden het koninklijke lintje in een etui overhandigen. Dat gebeurt tijdens bijeenkomsten met het dan geldende maximumaantal mensen. Gemeenten die niet alle gedecoreerden en gasten tegelijk kunnen herbergen, mogen desgewenst ook op 2 juli al lintjes uitreiken.

De ruim 3000 gedecoreerden hoeven dit keer niet met een smoes naar het gemeentehuis te worden gelokt om de uitreiking een verrassing te laten zijn. Ze zijn in april al op de hoogte gebracht en de lintjesregen is al in de Staatscourant verschenen. “Met de uitreiking op 3 juli wordt ook gehoor gegeven aan de wens van vele gedecoreerden om de versierselen snel te ontvangen”, aldus de Kanselarij.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.