Margriet bezoekt robuuste school op Haïti

Vorsten

11-11-2018 13:27:00

Prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan hebben op Haïti een educatief spel gespeeld met lokale schooljeugd. In Côtes-de-Fer bezochten moeder en zoon een school die bestand is tegen het natuurgeweld dat de eilandstaat geregeld treft.

De leerlingen leren middels het spel over de natuurrampen die ze kunnen meemaken. Spelenderwijs leren de kinderen wat ze moeten doen bij bijvoorbeeld een aardbeving of orkaan. Margriet en Pieter-Christiaan bezoeken deze dagen verschillende projecten van het Rode Kruis op Haïti. “De bevolking is erg enthousiast”, liet de prins zaterdag vanuit Port-au-Prince weten aan het ANP.

Het Rode Kruis, waarvan Margriet erevoorzitter en Pieter-Christiaan vicevoorzitter is, heeft een naar de prinses vernoemd fonds opgezet dat de bevolking moet helpen zich te wapenen tegen rampen. De tegen natuurgeweld bestendige school is een van de initiatieven op Haïti, net als het rampenspel.

Margriet en haar zoon, die nog tot maandag op het Caribische eiland blijven, bekeken eerder al dammen die modderstromen moeten tegenhouden. De eerste test hebben ze doorstaan, vertelde Pieter-Christiaan. “Die dammen hebben het gehouden bij orkaan Matthew, dus dat was al positief.”

Meer Nederland