Maxima brengt digitaal werkbezoek over schulden

Vorsten

2020-09-30 16:58:34

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag digitaal een werkbezoek gebracht aan de gemeente Alphen aan den Rijn. De virtuele visite stond in het teken van de aanpak van problematische schulden door Stichting SchuldenlabNL en de rol van De VoorzieningenWijzer daarin.

Máxima schoof digitaal aan en werd in de videogesprekken online vergezeld door staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Samen voerden zij drie groepsgesprekken om inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen met problematische schulden worden geholpen.

Het eerste gesprek ging over De VoorzieningenWijzer, een praktisch instrument dat gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties inzicht geeft in regelingen, fondsen en vergoedingen voor minima. Ook draagt het bij aan het voorkomen van schulden en armoede.

Ervaringen

Tijdens het tweede gesprek spraken Máxima en de staatssecretaris met betrokkenen over de opzet van het lokale Schuldenlab, waar door middel van opschaling en succesvolle schuldhulpmethoden geprobeerd wordt om Nederland schuldenvrij te maken.

In het laatste videogesprek vertelden diverse mensen met aanzienlijke schulden de koningin hoe het zover was gekomen, wat de impact op hun leven is en hoe zij samen met de gemeente en andere betrokkenen proberen om uit de schuldsituaties te komen. Ook kwam hierbij de rol van De VoorzieningenWijzer ter sprake.


Meer Nederland