Video: Máxima druk met online bijeenkomsten

Vorsten

2020-11-12 15:54:53

Koningin Máxima heeft donderdag twee online werkgesprekken gevoerd vanuit haar nieuw ingerichte videobelstudio in Paleis Huis ten Bosch. Ze sprak met medewerkers van financiële instellingen die een training volgden bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Die instantie helpt mensen onder meer met geldzaken en geeft adviezen op dat gebied.

De training waar Máxima over sprak richt zich op de vroegtijdige signalering van geldproblemen. Zo kunnen medewerkers tijdig ingrijpen en hulp bieden in hun directe omgeving. De koningin luisterde mee met een slotwebinar, waar de lessen werden geëvalueerd. Daarin werden verschillende facetten behandeld, zoals bijvoorbeeld het ontstaan en herkennen van geldproblemen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ook hield de koningin een openingstoespraak bij de ASEAN Women’s Leader’s Summit over inclusieve financiering en de rol van vrouwen daarin. Ze sprak daarvoor ook met Victoria Kwakwa, de vice-president van de Wereldbank (East Asia and Pacific), die eerder een toespraak gaf bij de summit.

De nieuwe videobelstudio is uitgerust met een groot scherm waarop Máxima de gesprekspartners goed kan zien. Bovendien is zij met de professionele opzet ook scherper in beeld en beter te horen ten opzichte van het bellen met een tablet.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn tijdens de coronacrisis nauw betrokken bij allerlei sectoren. Ze volgen online bijeenkomsten maar brengen ook bezoeken. Zo was de koning woensdag nog te gast in het Erasmus Medisch Centrum waar hij van dichtbij bekeek hoe er wordt omgegaan met het virus.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana