Máxima en Paul Blokhuis praten met dakloze jongeren in Haarlem

Vorsten

02-02-2021 12:23:56

Koningin Máxima en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengen woensdag een digitaal werkbezoek aan dak- en thuisloze jongeren in Haarlem. Daarbij wordt vooral gesproken over de aanpak van het daklozenprobleem onder jongeren in de stad.

In Haarlem wordt gewerkt met jongerenregisseurs. Elke dakloze jongere wordt gekoppeld aan zo’n regisseur, vanaf de aanmelding bij het daklozenloket tot en met het moment dat iemand zelfstandig woont. Samen met de regisseur bezoeken de jongeren instanties om zo hun leven weer op de rit te krijgen.

De koningin en de staatssecretaris spreken daarover met wethouder Jur Botter en Thomas Witteveen, projectleider dak- en thuisloze jongeren. Vervolgens vertellen jongerenregisseurs en bewoners van jongerenopvang Pension Spaarnezicht en Tussenvoorziening Perron 18 over de opvang en de begeleiding. Ook praten de koningin en staatssecretaris met een jongere die al zelfstandig woont.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.