Koningin Máxima reist naar Myanmar

Vorsten

2015-03-29 07:57:00

DEN HAAG – Koningin Máxima begint maandag aan een driedaags bezoek aan Myanmar. Ze is daar op uitnodiging van de regering van president Thein Sein om als vertegenwoordiger van de VN te praten over betere toegankelijkheid van financiële diensten, zoals banken, verzekeringen en pensioenen.

Die gesprekken vinden onder meer plaats met leden van regering en parlement, en vertegenwoordigers van banken, telecombedrijven en verleners van microkredieten. Ook houdt de koningin een toespraak aan de universiteit van Rangoon en maakt ze een uitstapje buiten de stad om uit eerste hand te leren over de problemen die de bevolking heeft om toegang te krijgen tot financiële diensten. President Thein Sein was vorig jaar voor een kort bezoek in Nederland en had toen ook een apart onderhoud met de koningin.

Prijsuitreiking

Prinses Margriet en Prinses Laurentien zijn dinsdag ook op pad. Ze zijn aanwezig bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Prinses Laurentien, president van European Cultural Foundation (ECF), houdt de openingsspeech. Prinses Margriet reikt de prijzen uit. De prijs van ECF is dit jaar toegekend aan de Athene Biënnale (Griekenland) en het Visual Culture Research Center (Oekraïne).


Meer Nederland