Máxima praat met voorzitter Afrikaanse Unie over geldzaken

Vorsten

03-02-2021 11:21:15

Koningin Máxima gaat woensdagmiddag in gesprek met de voorzitter van de Afrikaanse Unie, president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika, over zogenoemde inclusieve financiering op het Afrikaanse continent. Die maakt dat iedereen toegang heeft tot financiële diensten, zoals een betaalrekening of een verzekering. De koningin voert het gesprek in haar functie van pleitbezorger voor inclusieve financiering namens de Verenigde Naties.

Máxima zet zich al langere tijd in om financiële diensten voor vrouwen in Afrika te verbeteren. Tijdens het evenement G7 Partnership for Women’s Digital Financial Inclusion in Africa in september vorig jaar, waar Máxima en Ramaphosa aan meededen, werd de afspraak voor een gesprek tussen de twee gemaakt. Zij praten nu over samenwerking tussen de lidstaten van de Afrikaanse Unie en hoe die kan bijdragen aan het veilige gebruik van en toegang tot digitale financiële diensten.

Wereldwijd hebben 1,7 miljard volwassenen nog geen toegang tot bijvoorbeeld een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Het gaat daarbij vooral om mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine bedrijven en mensen die in afgelegen gebieden wonen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.