Video: Máxima spreekt met chauffeurs bij transportbedrijf

Vorsten

08-04-2020 09:53:15

Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoer en de op- en afbouw van podia en decors voor concerten, theaters, sport en evenementen in heel Europa. Tijdens de rondleiding ging Máxima in gesprek met de eigenaar, chauffeurs en planners van de logistieke dienstverlener over de gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf en voor het personeel. Ook sprak zij met hen over de mogelijke maatregelen om de kosten zo veel mogelijk te beperken nu alle evenementen zijn afgelast.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Daarnaast sprak de koningin met vertegenwoordigers van een aantal andere transportbedrijven en met brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) over de gevolgen van de coronacrisis voor de transportsector en over de impact van het wegvallen van werk voor zowel de ondernemers als de mensen die bij hen in dienst zijn. In dit afsluitende gesprek kwamen ook de maatregelen om bedrijven te ondersteunen en de werkgelegenheid te behouden aan bod.

Werkbezoeken

Door de coronacrisis staan veel voertuigen in de transportbranche stil. De sector transport en logistiek werkt aan praktische oplossingen om bedrijven te ondersteunen en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Zo is er een mobiliteitscentrum opgezet om transportbedrijven met overcapaciteit te koppelen aan transporteurs die juist een tekort aan chauffeurs of vrachtwagens hebben.

Koning Willem-Alexander en Máxima hebben vanwege de coronacrisis de agenda’s leeg moeten maken. Dat betekent echter niet dat het koningspaar stilzit. Zowel de koning als de koningin legde werkbezoeken af die in het teken stonden van de wereldwijde gezondheidscrisis. Eerder bezocht Máxima een bloemenkwekerij in Honselersdijk. De bloemensector wordt hard geraakt door de crisis. Ook is ze vorige week op bezoek geweest bij vrijwilligers van het Rode Kruis. Samen met Willem-Alexander ging ze langs bij het RIVM om te horen over de landelijke aanpak van de coronapandemie.

Het koningspaar verraste daarnaast heel wat mensen met een belletje. Zo pleegden ze telefoontjes naar ouderen in een woonzorglocatie, Brabantse verpleegkundigen, zorginstellingen en de ANWB. Nadat het longvirus in hun vaste skiplaats Lech was geconstateerd, betrachtte het gezin voor twee weken social distancing en werkten ze zo veel mogelijk vanuit huis.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord