Máxima spreekt met Syrische vluchtelingen over opleiding

Vorsten

2021-06-20 12:57:54

De Nederlandse non-profitorganisatie SPARK viert zondag dat het tienduizend beurzen aan jonge Syrische vluchtelingen heeft toegekend, waarmee zij in instabiele staten aan het werk kunnen. Ter ere daarvan is er een video opgenomen met koningin Máxima, waarin zij gesprekken voert met een aantal Syrische jongeren.

Máxima spreekt in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. De koningin heeft het met twee studenten over hun opleiding en de ambities die zij hebben. Een van de twee studenten, de 19-jarige Kubar Msho, ontving laatst in de Koerdische regio in Irak als tienduizendste vluchteling een beurs.

Naast Máxima sprak ook sjeika Moza bint Nasser uit Qatar met een paar studenten. Zij is de vrouw van de oude emir van Qatar, oprichter van de stichting Education Above All die met SPARK samenwerkt en eveneens actief is voor de VN. Moza ging met drie Syrische studenten in Libanon, Jordanië en Turkije in gesprek en benadrukte daarin het belang van de tienduizendste beurs die werd uitgekeerd.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana